Detta är kanelbullar som Food Pharmacy har med i sin bok. De beskriver den som mittendelen på en kanelbulle. Och jag kan bara hålla med, den blev så god! Jag la till lite vaniljpulver och kardemumma. Bullen baseras på nötter och dadlar och jag tycker den är genialisk. Jag gillar verkligen att ha fika hemma i frysen som innehåller bra grejjer och är sötade med dadlar istället för socker. Barnen älskar det och för mig känns det lite bättre att bjuda de på fika.
Original recept från foodpharmacy.se
Oct. 1, 2022
2 dl cashewnötter
1 dl havregryn
1 dl riven kokos
1 st nypa salt
8 st färska dadlar (urkärnade)
3 - 4 tsk vatten
1 dl sötmandel (gärna blötlagda)
1 msk malen kanel
8 st färska dadlar (urkärnade)
1 msk vatten
Rosta cashewnötterna och havregrynen på högst 100 grader i ugnen i cirka 10 minuter. Mixa bulldegen och kavla ut mellan två bakplåtspapper.
Mixa fyllningen och bred ut över bulldegen. Rulla degen (som en rulltårta typ) och kyl snabbt, för att sedan skära upp rullen i lagom stora munsbitar. Toppa med riven kokos.