Chutneyn är snabb och enkel att göra. Den enda nackdelen är, att den bör stå och mogna ett bra tag, 2 månader. Den blir då fyllig och god. Passar till kött- och fågelrätter 🥰 Obs! Diska burkarna och locken väl! Ställ in dem i ugnen på 100 grader (ca 30 min).
Sept. 1, 2024
500 g aroniabär
1 st stor gul lök
100 g katrinplommon, kärnfria
1 dl äppelcidervinäger
2.5 dl strösocker
0.5 tsk salt
1 tsk gula senapsfrö
0.5 msk curry
0.5 tsk ingefära
1 st pressad vitlöksklyfta
1 dl russin
Rensa och skölj aronianären.
Skala löken, hacka den och katrinplommonen.
Lägg alla ingredienserna i en kastrull. Låt koka på svag värme ca 30 minuter under lock. Rör om då och då.
Lägg den varma chutneyn i burkar och tillslut dem genast.
Låt stå och mogna på sval plats i två månader.