Snart är det kanelbullens dag. Jag har ju återgått till glutenfri kost och försöker dessutom utesluta socker. Jag försöker även hålla ner sockernivån för barnen men vi älskar ju ändå att fika så vill gärna hitta fler grejjer som är sötade med t ex dadlar. Jag blev inspirerad av ett recept på muffins hos https://nouw.com/mammapigg som är sötade med banan och är glutenfria. Jag gillar ju dock dadlar så jag la till de som lite extra sötning och så smaksatte jag mina med kanel (inför kanelbullens dag) istället för blåbär. De blev väldigt goda!
Original recept från sandracallermo.se
Oct. 1, 2022
3 st ägg
2 st bananer
1 dl bovetemjöl
2 tsk kardemumma
2 tsk bakpulver
1 msk kanel
1 krm vaniljpulver
5 st dadlar
Sätt på ugnen på 175 grader. Lägg ägg, bananer, bovetemjöl, kardemumma, bakpulver, kanel, vaniljpulver och dadlar i en matberedare och mixa slätt.
Fördela smeten i muffinsformar (fyll varje form ca ¾) och grädda i ugnen ca 15 minuter, tills de fått fin färg.