Aroniabär som rullas i ingefära samt äpple blir god fyllning i pajen. Pajen passar som efterrätt eller att servera till kaffe 🥰
Sept. 1, 2024
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
2 tsk bakpulver
100 g smör
1 st ägg
3 st äpplen, ca 350 gram
2.5 dl aroniabär, ca 150 gram
0.5 msk ingefära
1 - 2 msk florsocker
Sätt ugnen på 175 grader.
Pajdeg: Fyll vetemjöl, strösocker, bakpulver och vaniljsocker i en skål eller matberedare och blanda om. Finfördela smöret i mjölblandningen. Tillsätt ägget och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut hälften av degen i pajformen (24 diameter).
Fyllning: Skala och riv äpplena. Rulla aroniabären i ingefära. Fyll pajformen med rivet äpple och aroniabär.
Kavla ut resten av degen till ett lock på lättmjölat bakbord. Täck med pajlocket. Tryck till kanterna och nagga med en gaffel.
Grädda på första falsen nerifrån, ca 35 minuter.
Sikta över florsocker. Servera gärna med vispad grädde eller en klick vaniljglass.