Pad thai, Thailands pyttipanna, hÀr med kycklingfÀrs
Original recept frÄn www.instagram.com
Aug. 31, 2024
2 msk fisksÄs
2 msk japansk soja
2 msk sweet chilisÄs
1 msk risvinÀger
0.5 st vitlök solo
1 tsk socker
1 st lime (zest frÄn halva, saft frÄn hela)
800 g kycklingfÀrs (vitlök, ingefÀra, chiliflakes, salt)
200 g risnudlar
0.25 st huvud vitkÄl
2 - 3 st morötter
2 st Àgg
3 st salladslök
Jordnötter
Koriander
Lime
Blanda sÄsen och lÄt stÄ pÄ sidan
Stekt kycklingfÀrsen i olja i en wokpanna tillsammans med vitlök ingefÀra och chiliflakes.
Riv vitkÄl och morötter ganska grovt och lÀgg ner med fÀrsen.
Koka nudlarna enligt anvisning.
Gör en grop i mitten av kyckling och grönsaker och knÀck i Àggen, rör sedan snabbt ut dem.
Strimla salladslök.
HÀll i nudlarna, salladslöken och sÄsen och blanda vÀl. Smaka av med salt och ev mer lime.
Servera med hackade jordnötter och koriander, lÄtsas att du sitter pÄ en strand i Thailand.