En enkel och god middag med caprese i pajform, perfekt för fredagsmiddagen.
Original recept från www.instagram.com
Aug. 31, 2024
3 dl vetemjöl
125 g smör
1 - 2 msk kallt vatten
1 tsk torkad oregano
300 g färskost
1 dl crème fraîche
1 kruka färsk basilika
0.5 tsk torkad basilika
1 tsk salt
400 g blandade tomater
1 st förp små mozzarellabollar
10 - 15 st oliver
Färska basilikablad
2 msk rostade pinjenötter
Olivolja
Créma balsamico
Skinka, salami, mortadella
Blanda mjöl och smör. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en degboll. Gärna i mixer. Låt degen vila i kylen i ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 225°. Tryck ut degen i en form, ca 24 cm i diameter, gärna med avtagbar botten. Nagga pajskalet med en gaffel och grädda ca 15 minuter i ugnens nedre del. Låt svalna.
Vispa ihop färskost, crème fraiche, finhackad basilika och salt med elvisp. Fördela krämen i det nu kalla pajskalet. Ställ i kylen under tiden du förbereder resten.
Halvera tomaterna. Låt mozzarella och oliverna rinna av. Rosta pinjenötter. Fördela allt ovanpå basilikakrämen. Lägg på basilikan och ringla på olivolja och balsamico.
Servera med chark