En sallad med zucchini, hot honey, burrata och pistage serverad med örtiga järpar
Original recept från www.instagram.com
Aug. 31, 2024
3 dl pärlcouscous
1 msk olivolja
6 dl vatten
1 st grönsaksbuljongtärning
2 st zucchini
2 msk olivolja
2 msk hot honey eller honung + chiliflakes
1 st näve pistagenötter
1 - 2 st mozzarellabollar eller burrata
Citronzest
1 kg blandfärs
1 dl panko
1 dl mjölk
1 tsk salt
0.5 tsk svartpeppar
1 msk dijonsenap
1 - 2 msk hackad persilja
0.5 msk hackad mynta
1 klyfta riven vitlök
Fräs pärcouscousen i lite olja i en kastrull. När den fått lite färg häll på vatten och buljong och koka ca 5-7 minuter.
Skiva och stek sedan zucchinin i olja, honung och chili (eller olja och hot honey).
Lägg upp couscousen på ett fat och lägg på zucchinin. Riv isär osten och lägg på. Hacka pistagenötter och strössla över. Ringla på lite olivolja. Riv slutligen lite citronzest över och ev lite extra chiliflakes.
Lägg panko och mjölk i en stor skål och låt svälla 10 min.
Sätt ugnen på 200°.
Blanda i dijon, kryddor, örter och vitlök i pankosmeten och när det är blandat ner med färsen.
Blanda väl men inte för länge så det blir kompakt.
Lägg bakplåtspapper på en ugnsplåt och forma järpar. Här blev det 18 stycken, så ca 50 g styck.
Stek i ugnen ca 15 minuter.
Är gärna salladen ljummen tillsammans med ser varma järparna och om du vill en kall sås.