En GRYMT god, enkel och snabb fiskrätt med bl.a. fetaost, ajvar och soltorkade tomater.
Original recept från www.instagram.com
Aug. 30, 2024
1 msk smör till formen
600 g fiskfilé i portionsbitar, lax, torsk eller annan vit fisk (jag använde pollock)
Salt, citronpeppar
150 g fetaost
5 st soltorkade tomater, inlagda i olja
2 msk avjar
2 dl matlagningsgrädde
1 dl creme fraiche 32%
0.5 tsk salt
1 krm peppar, nymald
1 tsk persilja, torkad
1 krm chili flakes
1 msk hummerfond
Sätt ugnen på 175 grader.
Lägg fiskbitarna i en smord ugnsform. (Torka gärna av dem lite). Salta lite och krydda med citronpeppar.
Skär tomaterna i mindre bitar och blanda med alla ingredienser förutom fetaosten i en skål.
Smula fetaosten över fisken.
Häll såsen över fisken och grädda i ugnen på 175 grader i 20 minuter. Höj värmen de sista 5-10 minuterna. Kolla gärna tempen på fisken- den ska vara minst 52 grader.
Servera gärna med kokta ärtor och bulgur eller ris.