Klassisk husmanskost när den är som bäst.
Original recept från www.instagram.com av null
Aug. 29, 2024
2 st gula lökar
4 st stora morötter
1 kg picnicbog
1 msk smör
Salt och vitpeppar
1 tsk torkad timjan
1 st lagerblad
15 st hela svartpepparkorn
15 st hela kryddpepparkorn
7 dl vatten
2 st köttbuljongtärningar
1 st grönsaksbuljongtärning
3 dl matlagningsgrädde
7 msk maizena ljus redning
Skala och skär lök och morötter i grova bitar.
Bryn köttet i en gryta. Krydda med vitpeppar och salt.
Tillsätt grönsakerna, kryddorna, vatten och buljongtärningarna.
Om du kokar i tryckkokare: Välj ”Meat/stew” funktionen, sätt tiden på 45 och med trycket ”high”. Om du kokar i gryta: Koka upp, sätt på ett tätslutande lock och sätt in grytan i nedre delen av ugnen i 175.C ca 1.5 timme eller tills köttets innertemperatur är 75˚C.
Lyft ur köttet, sila vätskan i en kastrull (Spara morötterna).
Tillsätt grädden och koka ihop. Häll i maizena ljus redning och red av såsen under omrörning och låt den koka några minuter. Smaksätt med salt och peppar (Om det behövs).
Skiva köttet och lägg det på ett fat tillsammans med morötterna. Häll lite sås över köttet och servera.