Pauls krispiga pommes frites tog juryn i Sveriges mästerkock med storm. Leif Mannerström utnämnde dem till de godaste pommes frites han ätit i Stockholm. Vill du veta mer om Paul och det han friterar? [Läs vår intervju här!](/fritera-mera-med-paul-k-hlhorn)
Original recept från www.koket.se
Oct. 18, 2021
2 l vatten
1 msk ättiksprit 12 %
1 kg mjölig potatis
1 msk salt
Frityrolja
Koka upp vattnet med ättikan och saltet. Skär potatisen i stavar.
Steg 1 Koka potatisstavarna försiktigt ca 8-10 minuter. Potatisen ska inte spricka.
Ta upp och låt torka på hushållspapper ca 20 minuter.
Steg 2 Värm frityroljan till 160 grader. Fritera potatisarna ca 1-2 minuter. Ta upp låt torka på hushållspapper ca 20 minuter.
Steg 3 Värm oljan till 180 grader. Fritera potatisarna slutligen ca 3 minuter. Låt torka på papper och salta före servering. För ännu krispigare resultat, frys potatisarna efter första friteringen och fritera den mängd som önskas enligt steg 3.