En god soppa till förrätt! Du kan göra den färdig i god tid och bara värma upp den och sist lägga på laxen. Murkel köper du på burk i butiken, den ska inte vara färsk utan behöver vara rätt behandlad. Jag köper färdigförvälda Stenmurklor från Borgens.
Oct. 21, 2022
1 burk murklor från borgens (200 g)
1 l vispgrädde
1 st gul lök
1 tsk soya
1 st köttbuljongstärning
150 g rökt lax i skivor
Smör
Peppar
2 msk sherry
Skölj svampen ordentligt för ett finns ofta lite sand i svampfickorna. Hacka dom i mindre bitar
Skala och hacka löken fint. Stek löken lätt i smör och häll på svampen och stek dem lite lätt. Häll på grädden och smula i buljongtärningen och sherryn. Låt koka upp och smaka av med salt och peppar.
Häll upp soppan och i djupa tallrikar och strimla laxen och fördela i mitten av varje tallrik.