En svingod sallad med ruccola, citronsaft, olivolja, parmesanost, pistagenötter, körsbÀrstomater, gurka, honungsrostad sötpotatis och kyckling. Serverade salladen med godaste tryffelaiolin frÄn Johan Jureskog och rostad baguette frÄn Fazersuomi, mums!
Original recept frÄn www.instagram.com
Aug. 29, 2024
2 st kyckling filéer
1 sötpotatis
1 lÄda ruccola (en liten lÄda)
Parmesanost
0.5 st gurka
1 nÀve körsbÀrstomater, gula
1 nÀve pistagenötter
0.5 st saft frÄn citron
Olivolja och honung
Salt, peppar
Olivolja
Honung
Paprikapulver
Curry
Salt
Svartpeppar
Chili
Basilika
Vitlök
IngefÀra
Koriander
Spiskummin
Gurkmeja
Senapsfrö
Baguette
Aioli
LÀgg ugnen pÄ 200 grader ungefÀr.
Skala och skölj sötpotatisen. SkÀr upp den i mindre bitar.
Ta fram en ugnssÀker form och lÀgg bakplÄtspapper eller lite olja i botten.
LÀgg sötpotatisen i formen. PÄ med lite olivolja, honung, salt och peppar. In i ugnen.
Skölj ruccolan, lÀgg den i en skÄl.
Skölj sedan gurkan och tÀrna den.
Halvera körsbÀrstomaterna.
Hacka pistagenötterna.
LÀgg allt i skÄlen.
Addera olivolja, citronsaft, riven parmesanost, salt och svartpeppar. Blanda om och lÀgg i kylen.
Stek kycklingen. NÀr den Àr fÀrdigt stekt kan du skÀra den i mindre bitar.
Blanda sedan ner sötpotatisbitarna och kycklingbitarna i salladen och rör om.
Servera med rostad baguette och en aioli för en riktigt trevlig smakkombination.