Dessa ljuvligt spröda kakor har min farmor alltid bakat till varje kalas.
Original recept från www.instagram.com
Aug. 27, 2024
100 g smör rumsvarmt
0.5 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
1.25 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
3 st droppe karamellfärg, röd
3 st droppe karamellfärg, grön
Rör smör, socker och vaniljsocker pösigt.
Blanda vetemjöl och potatismjöl. Tillsätt det i smörblandningen lite i taget. Rör kraftigt hela tiden.
Arbeta ihop det sista till en deg på bordet. Dela degen i tre delar. (Tips! Väg hela degklumpen och gör tre lika stora klumpar)
Färga degklumparna, en del ska vara naturell.
Spritsa de olika färgade degarna med hjälp av tummen och en tyll. Tryck ut degen med tummen genom spritstyllen. Spritsa en färg i taget. Spritsa som små toppar i tre olika färger till varje kaka. Topparna ska nudda i varandra och sedan flyta ihop vid gräddningen. Har man ingen sprits går det bra att rulla kulor.
Grädda i ugn 175 grader i 10-12 minuter tills du ser att de börjar få lite färg runt bottenkanten. Låt kakan kallna.