Denna goda sockerfria kladdkaka höjer inte blodsockret lika mycket, men smakar likväl som en ljuvlig, fullvärdig kladdkaka 🥰 Stevia används som ersättning till strösocker i kladdkakan. Stevia innehåller inte kolhydrater eller kalorier och höjer inte blodsockret, vilket gör det till ett perfekt tillägg i en sockerfri kladdkaka. Stevia finns i matbutiken, och man använder som regel 75% mindre stevia än man använder strösocker, då stevia smakar lite sötare. Detta har tagits hänsyn till i receptet!
Aug. 26, 2024
3 st ägg
1.5 dl stevia
1.5 msk varmt vatten
1.75 dl mjölk
70 g smör (i flytande form)
3.5 dl vetemjöl
2.5 msk kakao
2.5 tsk bakpulver
Förvärm ugnen till 175 ºC.
Smörj en rund form, gärna med avtagbara sidor (som man tar av senare).
Vispa nu upp stevia, ägg, och 1,5 matsked varmt vatten i en skål tills smeten blir luftig och fin.
Tillsätt mjölk och smör till skålen och fortsätt vispa runt.
Blanda de torra ingredienserna vetemjöl, kakao och bakpulver i en separat skål, och blanda sedan innehållet i denna skål med den tidigare blandningen.
Häll smeten i formen och grädda den sockerfria kladdkakan i ugnen, ca 30 minuter.
Ta ut ur ugnen och låt svalna innan servering, tillsammans med exempelvis grädde, sockerfri glass eller bär!