250 g mascarpone
1 förpackning savoiardikex (ca 150 g)
3 st äggulor
1 1/4 dl strösocker
1 3/4 dl vispgrädde
1 dl kaffe (lite starkare än vanligt)
1/2 tsk vaniljsocker
Kakao
Koka kaffet och låt det svalna.
Lägg äggulor och strösocker i en värmetålig skål över ett vattenbad. Visp hela tiden tills krämen blir fastare och ljusare, ca 5 minuter. Ta bort kastrullen från plattan och låt kallna.
Vispa vispgrädden fluffig i en ny skål.
Vispa äggkrämen med en elvisp snabbt, tillsätt sedan mascarponen och vispa ihop så att allt är blandat. Tillsätt sedan vispgrädden men rör om med en slickepott.
Smaksätt kaffet med vaniljsocker. Lägg kaffet på en platt tallrik.
Ta fram en medelstor form.
Doppa den sockrade sidan på kexet i 1 sekund. Lägg sedan den torra sidan neråt mot formen. När du fyllt hela bottnen på formen med kex så lägger du på hälften av mascarponekrämen.
Doppa sedan resten av kexen och lägg den torra delen mot mascarponekrämen. Lägg sedan på resten av smeten.
Ha tiramisun i kylen i minst 6 timmar. Innan servering så pudra kakan med kakao.