En smarrig variant av Ceasarsallad kanske kan vara gott i helgen?
Original recept från www.instagram.com
Aug. 25, 2024
3 - 4 st kycklingfileer (ca 600g)
1 dl mjöl som du kryddor med 1 tsk salt, peppar, oregano, vitlökspulver, paprikapulver (gärna hälften rökt) + 2 krm chipotle chilipulver
0.5 dl finriven parmesan + 1,5 dl panko
2 st ägg
0.5 dl parmesan, finriven
1 st vitlöksklyfta
1 msk citron juice
1 tsk dijonsenap
1 tsk worchestershiresås
1 - 2 tsk anjoviscreme (eller 2-3 filéer)
1 msk mjölk
4 msk grekisk yoghurt
2 msk majonäs
Salt, peppar
1 st fp romansallad
1 st fp bacon
(ev lite skivad rödlök)
Några skriver parmesan eller gran padano
Gör din dressing, stek bacon, skölj och strimla sallad och låt rinna av. Blanda sedan sallad med dressingen (spara ev lite till servering).
Banka ut kycklingfiléerna (köttklubba + bakplåtspapper mellan)
Ta fram tre skålar: - blanda vetemjöl och kryddor i en skål - vispa ägg i en annan - blanda panko och parmesan i den sista
Doppa filéerna i vetemjölmix, ägg och till slut panko/parmesan.
Förvärm airfryer till 200 grader, stoppa sedan i kycklingen och spraya med olja. Tillaga ca 8 min, vänd på filéerna och spraya lite till och kör ca 8 min till. Kolla gärna tempen efter halva tiden. Du ska upp till 72 grader. (Har du inte airfryer stek i stekpanna i bra med olja 😉)
Toppa kycklingen med salladen, bacon och ett par parmesanskivor och Njuuuuut!