Walesiska örtkakor
Original recept från grocerywealth.com av louise
Aug. 25, 2024
1 msk olivolja
1 knippe salladslök, fint hackad
4 dl vetemjöl, plus extra för till kavling
1 tsk bikarbonat
100 g rumsvarmt smör
1.5 msk grovt hackad kapris,
1 st litet knippe dillm grovt hackade
1 st litet knippe persilja, bladen grovt hackade
1 dl riven parmesanost
1 st ägg
Tomatchutney
Värm oljan i en stekpanna och tillsätt salladslöken. Stek på medellåg värme i 8 minuter tills den är mjuk.
Blanda 3,5 dl mjöl, bikarbonat och arbeta in smöret tills blandningen liknar brödsmulor. Tillsätt löken, kapris, örter och parmesanost i skålen.
Rör i ägget och tillsätt 1/2 dl mjöl för att forma en deg (låt den inte bli för kladdig).
Låt degen vila i kylskåpet i cirka en timme
Mjöla en ren arbetsyta och kavla ut degen till en tjocklek på 1,5 cm. Använd en rund kakform (6 cm i diameter) för att stansa ut 20 små cirklar ( samla ihop degresterna tills all deg har använts)
Värm en gjutjärnspanna på låg till medelvärme och grädda kakorna i den torra pannan i omgångar om 6 . Detta ger dig gott om utrymme att vända kakorna och säkerställer att de blir jämnt gräddade.
Grädda i 8 minuter på varje sida, tills de är djupt gyllene men inte brända.
Servera varma med tomatchutney