Ni läste rätt, godare än såhär kan det knappast bli! Är det något äppelrecept ni ska testa i år så låt det bli dessa🤤🍎
Original recept från www.instagram.com
Aug. 24, 2024
50 g smör, kallt
50 g vetemjöl (knappt 1 dl)
15 g havregryn (2 msk)
20 g k-special (eller andra flingor)
30 g strösocker (2 msk)
20 g rörsocker (0,25 dl)
0.5 tsk vaniljsocker
1 nypa flingsalt
50 g brun farin strö (0,5 dl)
50 g farinsocker, klibbigt (0,5 dl)
100 g strösocker (rågad 1 dl)
300 g vetemjöl (5 dl)
1 tsk bakpulver
3 krm bikarbonat
1 st ägg
120 g mjölk (1,2 dl)
80 g neutral olja (1 dl)
230 g tjock yoghurt (turkisk/grekisk, gräddfil eller crème fraîche) (2,3 dl)
0.3 burk à 397 g dulce de leche
Nypa salt
2 st små äpplen
Nyp ihop alla ingredienser till ett smul och ställ åt sidan. Överarbeta inte degen!
Sätt ugnen på 190° varmluft (210° vanlig ugn)
Blanda alla torra ingredienser i en skål.
Vispa ihop ägg, mjölk, olja och yoghurt. Sikta sedan ner de torra ingredienserna i blandningen. Vänd ihop till en klumpfri smet.
Fördela smeten i muffinsformar och fyll dem upp till 2/3. Rör ihop dulce de leche med en nypa salt och klicka sedan i en liten tesked i varje muffins.
Kärna ur och skär äpplena i 1 cm-stora bitar. Blanda med kanel och fördela sedan i formarna. Strö över smulet.
Grädda mitt i ugnen i ca 20 min. Låt svalna.