Här har ni något gött att laga denna höst! 🍂
Original recept från www.instagram.com
Aug. 22, 2024
4 tortillabröd medelstora
1 - 2 dl kantareller
0.5 st gul lök finhackad
100 g västerbottensost riven
1 pkt bacon (150g)
4 Klick créme fraiche/färskost
Smör att steka i
Salt
Peppar
1 tsk honung
1 tsk balsamicosås
Ugnsrosta bacon på 200 grader i ungefär 10 minuter. Håll koll så det inte bränns, alla ugnar är olika.
Stek kantareller och hackad gul lök med ovannämnda kryddor och smaksättningar i en klick smör.
När baconet är färdigt kan du smula ner det i kantarellblandningen, rör om.
Ta fram två tortillabröd och bre ut ett lager créme fraiche/färskost på båda bröden. Fyll det ENA brödet med kantarell- och baconfyllningen. Addera ett lager västerbottensost ovanpå, och lägg sedan det andra brödet ovanpå. (Ett tips är att skära upp det fyllda tortillabrödet i 4 mindre bitar med en pizzaskärare, det underlättar enligt mig!).
Sedan är det bara att steka någon minut på medelhög värme på bägge sidorna. Tills dina quesadillas får en fin gyllene yta.