NĂ„got att laga denna vecka kanske?? đ
Original recept frÄn www.instagram.com
Aug. 19, 2024
4 dl kantareller
1 - 2 morot hackade
1 gul lök hackad
1 klyfta vitlök pressad
4 dl grÀdde
2 dl vittvin
1 Klick smör
1 - 2 dl pastavatten
1 - 2 msk japansk soya
1 - 2 msk honung
Salt och svartpeppar
Torkad ramslök
500 g pasta
500 g pasta
Parmesan
500 g pasta
Parmesan
Parmesan
Koka pastan enligt anvisning.
Hacka upp den gula löken och morötterna. Stek upp i en stor klick smör, stek tills löken blir âglansigâ.
TillsÀtt sedan kantarellerna. Stek en stund.
Addera sedan kryddor, pressad vitlöksklyfta, vittvin, soya och honung och lĂ„t alla smaker âstekas inâ i kantarell blandningen.
TillsĂ€tt sedan grĂ€dde och lite pastavatten. Jag anvĂ€nder alltid Ă€kta vispgrĂ€dde. đ
(Ifall sÄsen kÀnns för rinnig kan du addera lite maizenamjöl utspÀtt i vatten. Men oftast tjocknar sÄsen till sig nÀr man tillsÀtter pastavattnet som innehÄller stÀrkelse frÄn pastan).
LÄt sÄsen puttra pÄ en stund, smaka av. TillsÀtt sedan pastan, rör om! Riv lite parmesan ovanpÄ. Klart!