Gurksallad med jordnötter och ugnsrostat ris
Original recept från grocerywealth.com av louise
Aug. 19, 2024
4 dl färdigkokt ris
2 msk teriyaki-sås
1 st gurka
2 st avokado
Ett knippe salladslök
En näve jordnötter
2 msk soja
Om du inte har en kastrull ris (dvs gårdagens rester) i kylen, så får du koka nytt ris och låt det svalna.Sprid ut riset på en plåt och låt det torka, helst i kylskåp över natten, för att bli mindre fuktigt innan rostning.
Fördela riset jämnt på en bakplåt klädd med bakplåtspapper i ett tunt lager. Blanda med 2 msk Teriyaki-sås. Rosta riset i ugnen på 175°C varmluft i 15-25 minuter. Rör om var 5:e minut för jämn rostning. Riset är klart när det är krispigt. Håll koll mot slutet för att undvika att det bränns.
Skär gurkan och avokadon i bitar, skiva salladslöken.
När riset har svalnat, blanda det gurka, avokado och salladslök.
Toppa med jordnötter och servera med japansk soja.