En färgsprakande kycklinggryta med garam masala och ett fluffigt jasminris med gul curry.
Original recept från www.instagram.com
Aug. 18, 2024
1 st gul lök
1 st klick smör
3 dl jasminris
2 msk gul curry
5 dl vatten
1 st kycklingbuljongtärning
600 g kycklingfilé
1 st röd paprika
1 st gul lök
1 burk bambuskott
3 msk smör
Salt
Svartpeppar
2 klyftor vitlök
3 dl matlagningsgrädde
1 dl vatten
3 msk tomatpuré
1 st påse garam masala
0.5 tsk chili flakes
1 tsk socker
Lite färsk persilja
Skär kycklingfiléerna i tunna skivor. Skiva paprika och gul lök.
Curryris: Hetta upp smör i en kastrull. Fräs lök ca 2 min. Tillsätt jasminris och curry. Häll i vatten och kycklingbuljong. Koka jasminriset enligt tidsangivelsen på förpackningen.
Kycklinggryta: Hetta upp rikligt med smör i en stekpanna och bryn kycklingen tillsammans med paprika, lök och pressad vitlök tills det mjuknat.
Tillsätt matlagningsgrädde, tomatpuré, garam masala, chili flakes, socker, vatten och bambuskott. Låt puttra ca 2 min.
Smaka av med lite salt och nymalen svartpeppar.