Jag måste bara skryta upp den här goda fiskrätten som hela familjen gillar. Spara och laga!
Original recept från www.instagram.com
Aug. 18, 2024
700 g alaska pollock (jag gjorde på torskfilé 👌🏻)
900 g potatis
Salt och peppar
0.5 st purjolök
1 st citron
1 kruka basilika
1 tsk olja
1 st kyckling- eller fiskbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
1 dl vatten
2 dl crème fraiche
1 dl riven ost (gärna lagrad för extra god smak 😋)
150 g sockerärtor
Tina fisken.
Sätt ugnen på 225°C.
Skala och koka potatisen.
Lägg fisken i en ugnssäker form. Krydda med salt och peppar.
Ansa och strimla purjolöken fint. Pressa saften ur citronen. Hacka basilikan. Fräs purjolöken i oljan. Rör ner citronsaft, smulad buljongtärning, vatten och crème fraiche. Låt såsen koka upp. Smaksätt med peppar. Vänd ner basilikan.
Häll den varma såsen över fisken och strö på osten. Sätt in mitt i ugnen i 10–12 minuter.
Ansa och koka sockerärtorna i saltat vatten i ca 3 minuter.
Servera fisken med potatis och sockerärtor. Orkar du kan du pressa potatisen 😉