En saftig sockerkaka med kanelsockrade äpplen och ett täcke med smuldeg uppepå. En
Original recept från www.instagram.com
Aug. 17, 2024
3 st äpple
1 msk kanel
2 msk socker
100 g smör
3 st ägg
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
3.5 dl mjöl
2 tsk bakpulver
50 g smör
1 dl socker
1 dl mjöl
1 dl havregryn
1 tsk vaniljsocker
Lite mandelspån
Sätt ugnen på 175 grader.
Skala och hacka äpplena, blanda med kanel och socker. Ställ åt sidan.
Smält smöret. Vispa ägg och socker riktigt vitt och pösigt. Blanda i de torra ingredienserna och tillsätt smöret.
Tärna smöret och blanda ihop det med de torra ingredienserna, tills det går ihop till en fin smuldeg.
Häll i sockerkakssmeten i en fodrad springform (24-26cm). Fördela äpplena över smeten och strö över smuldegen. Toppa med lite mandelspån.
Grädda mitt i ugnen i ca 55 minuter.
Servera gärna tillsammans med vaniljsås eller glass.