Blev sugen på något husmanskost-aktigt, blev gott!
Original recept från www.instagram.com
Aug. 26, 2024
400 g köttfärs
1 dl skorpmjöl
2 dl grädde
1 st ägg
1 msk tomatpuré
1 klyfta vitlök (1 pressad klyfta)
1 msk soya
1 - 2 tsk salt
0.5 tsk peppar
1 tsk paprikapulver
Potatis (valfri mängd)
Morötter (valfri mängd)
Olivolja
Honung
Torkad ramslök
Salt
Peppar
Tomat
Gurka
Rödlök
Fetaost
Salt
Peppar
Olivolja
1 dl djävulssylt
1 dl créme fraiche
1 klyfta vitlök (1 pressad)
Salt och peppar
Blanda ihop alla ingredienser förutom köttfärsen i en skål.
Låt blandningen få stå och ”svälla” i ungefär 10-15min.
Blanda sedan ner köttfärsen och rör ihop ordentligt!
Forma till små bollar och platta till dem litegrann. Stek i smör på medelhög värme tills de får en fin stekyta.
Skär upp potatisarna och morötterna i mindre bitar.
Placera ut rotsakerna på en bakplåtsklädd plåt.
Krydda! Och ugnsrosta sedan på 200 grader i ungefär 20-30 minuter.
Tärna upp tomat, gurka, rödlök och fetaost.
Tillsätt salt, peppar och olivolja.
Blanda ihop djävulssylt, créme fraiche, vitlök, salt och peppar.
Ställ i kylen en stund.