Uppgraderade precis det här goa gamla recept från min mamma (via min farbrors sambo) till nästa nivå och den blev bara SÅ GOD. Alla i familjen älskade den. Recept nedan, perfekt helgmat!! Spara gärna 🫶🏻
Original recept från www.instagram.com
Aug. 16, 2024
500 - 600 g fläskfilé eller fläskytterfilé
3 dl vispgrädde eller mellangrädde
1.5 dl heinz chilisås
1 tsk sambal oelek
1 st liten röd paprika
8 - 9 st medelstora färska champinjoner, gärna kastanj
1 st örre vitlöksklyfta
1 pkt bacon
Vitpeppar, svartpeppar och salt
Riven ost till gratinering (jag blandade västerbotten och en cheddar/mozarella mix 👌🏻)
Servera med potatis m, tex klyftpotatis eller kokt/pressad.
Blanda grädde, chilisås och sambal. Låt stå minst 30 min.
Sätt ugnen på 250 grader
Koka/förbered potatis (jag aifryade potatisklyftor)
Putsa och skär köttet i skivor och bryn i stekpanna (gärna i smör). Salta och peppra.
Bred ut köttet i en eldfast form.
Klipp eller skär baconet i mindre bitar och stek. Behöver inte bli knaperstekta- de får mer färg i ugnen sen 😉 Låt rinna av.
Skiva champinjonerna och bryn med vitlök i stekpannan, lägg sedan över köttet i formen. Stek gärna i baconfettet.
Skivan paprikan i strimlor, lägg ovanpå kött och svamp.
Avsluta med att hälla över såsen, ost och till slut baconet.
Grädda ca 10 min tills osten smält.
Njuuuut❣️