Man kan ju inte få nog av matiga sallader att servera till grillmiddagen eller som en enklare lunch på utflykten. Jag kan lova dig att denna gå snabbt att laga och är så god! Jag har basen på kokt bovete som är glutenfritt och sen tomat, gröna blad, salladslök och fetaost. och så vinägrett förstås! Så nu tänkte jag ge er receptet på en enkel bovetesallad som ni kan njuta av hela sommaren. Lägg till lite bönor om du önskar mer protein eller servera med en köttbit eller kanske lite grillade grönsaker. Och gärna en krämig sås! Ett användbart recept till sommaren helt enkelt. Hoppas det smakar!
Original recept från sandracallermo.se av Sandra Callermo
Aug. 15, 2024
2 dl helt bovete
0.5 dl vinägrett
250 g småtomater
Några nävar gröna blad
2 st salladslökar
200 g vegansk fetaost/salladsost
Koka bovetet enligt anvisning, gärna med buljongtärning istället för salt. Häll eventuellt av överblivet vatten och häll sedan på vinägrett och låt svalna.
Halvera tomaterna. Strimla salladslöken. Tärna fetaosten.
Lägg gröna blad, tomater, bovete och salladslök i en stor skål och blanda. Avsluta med att vända ner fetaosten.