När sparris är i säsong får man passa på att laga goda grejer. Vi grillar ofta sparris men de tär också lätt att den blir överkörd. Så nu fick det bli en krämig sparrispasta med bacon, blomkål och citron. Riktigt gott och en snabb och enkel middag för hela familjen. Självklart med glutenfri pasta och mjölkfria mejeriprodukter.
Original recept från sandracallermo.se av Sandra Callermo
Aug. 15, 2024
4 portioner pasta
2 pkt bacon
250 g blomkål
1 knippe grön sparris (250 g)
2 st salladslökar
1.5 dl vegansk grädde
2 dl vegansk créme fraiche
3 dl pastavatten
Skal från 0,5 citron
Strimla bacon. Dela ner blomkålen i små buketter. Ta bort biten längst ner på sparrisen och skär i bitar. Strimla salladslöken.
Koka pastan enligt anvisning.
Hetta upp olja i en stor gryta och lägg i baconet och stek så det får fin färg. Ha sedan i blomkål och låt steka med ett par minuter. Ha sedan i sparris och salladslök och fräs en minut innan du tillsätter grädde, créme fraiche och pastavatten. Låt allt koka ihop och smaka sedan av med salt, svartpeppar och riv i citronskal.
Blanda såsen med den nykokta pastan.