Spröda, knäckiga havreflarn fyllda med en krämig chokladsmörkräm.
Original recept från www.instagram.com
Aug. 13, 2024
3 dl havregryn
2 dl strösocker
0.5 dl sirap
150 g smör (smält)
0.5 dl grädde
1.5 dl vetemjöl
0.5 tsk bakpulver
75 g smör
1.5 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
1 tsk kaffe (starkt)
Sätt ugnen på 175 grader (Över- och undervärme).
Blanda snabbt ihop allt till flarnen. Gör små bollar (en tesked stora ungefär) och lägg på bakplåtspapper. 12 klickar per plåt är lagom, smeten flyter ut under gräddningen.
Grädda i mitten av ugnen i ca 8-9 min. Låt svalna.
Rör ihop ingredienserna till smörkrämen. Bred ut ett tunt lager med smörkräm med en smörkniv, sätt sedan ihop flarnen två och två med smörkrämen mellan.