En av de enklaste, men kanske den bästa pastan som finns.
Aug. 12, 2024
Olivolja
7 st sardeller
2 st stora klyftor vitlök
1 tsk sambal oelek
170 g avrunna urkärnade kalamataoliver
100 g avrunnen och sköljd kapris
400 g krossade tomater
1 kruka persilja
Koka upp pastavattnet och tillsätt salt och koka två till tre minuter kortare än rekommenderat på förpackningen.
Under tiden pastan kokar hettar du upp olivoljan i en stekpanna på medelvärme och har i sardellerna. Sardellernas ska lösa upp sig enkelt vid omrörningen.
Riv eller pressa vitlöken och lägg i. Fräs en kort stund till sen har du i sambal oeleken.
När allt fräst ett kort tag till har du i de avrunna oliverna som du mosar lite med handen över stekpannan för att få ut saften. Lägg sedan i kaprisen.
När allt fått svettas lite så lägger du i den krossade tomaten samt ca halva krukan persilja som du hackat.
När pastan är nästan färdig har du i pastan samt ca en dl pastavatten. Låt det puttra någon minut.
Garnera med den andra halvan av krukan persilja som du hackat samt om du vill parmesanost.