En god biff stroganoff med potatispuré 😍🙏🏼 Pricken över i hade varit att servera den med en stor klick gelé.
Original recept från www.instagram.com
Aug. 12, 2024
800 g lövbiff
2 msk rapsolja
1 st stor gul lök
2 st vitlöksklyftor
2 msk smör
1 msk tomatpuré
1 msk paprikapulver
1 tsk vitlökspulver
1 dl torrt vitt vin
1 msk dijonsenap
2 dl kalvbuljong
2 dl crème fraiche
1 dl vispgrädde
1 tsk salt
1 - 2 tsk svartpeppar
Persilja
1 st kilo potatis
150 g rumsvarmt smör
2.5 dl mjölk 3%
1 tsk salt
Skär köttet i strimlor och gnid in dem med olja. Stek det inoljade köttet i omgångar i en het torr stekpanna.
Skala och hacka lök och vitlök och fräs i smör i en gryta tills löken mjuknar. Tillsätt tomatpuré, vitlökspulver och paprikapulver och låt allt fräsa en stund innan du häller i vin och låter det koka ur i en halv minut.
Tillsätt senap, buljong, crème fraiche och grädde. Salta, lägg i köttet och låt koka i 1–2 minuter.
Häll i svartpeppar, rör om och smaka av. Eventuellt behövs det både mer salt och peppar.
Toppa grytan med persilja och servera med potatispuré. Hade gärna också haft gelé till😍
Skala och koka potatisen i cirka 20 minuter.
Stöt, pressa eller passera den kokta potatisen.
Tillsätt smöret i omgångar och rör om.
Värm mjölken och tillsätt den försiktigt under omrörning till en slät och fin puré. Smaka av med salt.