En riktigt fin och god thai-inspirerad fiskrätt i ugn med bl.a. röd curry & kokosmjölk.
Aug. 11, 2024
400 g vit fiskfilé tex hoki eller pollock
2 st normalstora morötter
1 st större palsternacka eller 2 mindre (kan bytas ut mot andra grönsaker som tex broccoli)
1 st purjolök
2 tsk röd curry paste
1 tsk socker
0.5 tsk fisksås
2 dl kokosmjölk
1 dl vatten
1 tsk citronpeppar
0.5 dl matlagningsgrädde
0.5 st pressad lime
1 tsk riven ingefära
Sätt ugnen på 175-200 grader. Skala och skär grönsaker i mindre stavar. Stek grönsakerna i valfri olja i stekpanna.
Smörj en ugnsfast form och lägg över grönsakerna när de fått lite färg. Lägg den tinade fisken ovanpå och krydda med citronpeppar och lite salt.
Fräs curryn i lite olja och koka sedan ihop med kokosmjölk, vatten, grädde, lime, ingefära och fisksås. Smaka av med socker & ev lite salt. Häll över fisken och grönsakerna.
Laga i mitten av ugnen i ca 190 grader i ca 25-30 min. Fisken ska upp till 50-52 grader. Ta gärna ut fisken efter halva tiden och ös lite av vätskan över den.
Servera med jasminris, lite extra lime och chili flakes för mer hetta.