Vackraste, godaste sommartårtan som är både nöt- & glutenfri! .. bra va! 🙌🏼☀️
Original recept från www.instagram.com
Aug. 9, 2024
4 st äggvitor
1 nypa salt
2.5 dl strösocker
1 tsk ättika
0.5 msk majsstärkelse
2 - 3 dl lätt vispad grädde
0.5 l vaniljglass
2 näve röda vinbär
3 dl blåbär
Florsocker
Oxalis
Vispa äggvitorna till ett mjukt skum tillsammans med saltet.
Tillsätt sedan sockret matskedsvis & vispa tills sockret har löst upp sig helt.
Tillsätt ättika & majsstärkelse & vänd ner.
Lägg marängen i en spritspåse & sprita ut på en plåt med ett bakplåtspapper eller bre ut marängen.
Sätt ugnen på 130 grader & grädda i 1 timme & 15 minuter. Låt marängen svalna i ugnen, förvara gärna den tills det är dax att serverar den.
Vispa grädden & bred ut över marängen, kula upp glassen på & toppa med bären & oxalis, avsluta med att pudra på florsocker. Servera direkt & NJUT!