Ajvar en bra basvara att ha hemma helt enkelt! Den passar utmärkt med kyckling så idag tänkte jag dela med mig av ett smarrigt middagstips i form av ajvarkyckling.
Sept. 26, 2022
1 st gul lök
1 kg kycklingfilé (eller lårfilé)
2 st vitlöksklyftor
1 tsk torkad timjan
2 st morötter
1.5 dl ajvar (mild)
2 dl mjölkfri creme fraiche
1 - 2 dl pastavatten
6 st port pasta (ev. glutenfri)
Skala och hacka löken. Strimla kyckling och skär morötter i slantar. Koka pastan enligt anvisning.
Hetta upp olja i en traktörpanna eller gryta och fräs löken så den blir mjuk.
Tillsätt kycklingen och låt den få fin färg runtom. Tillsätt sedan pressad vitlök och timjan och fräs en minut till innan du har i morötter, ajvar, créme fraiche och pastavatten. Låt allt koka upp och puttra ca 5 minuter.
Smaka av med salt, svartpeppar och pressad lime. Blanda ihop pastan med såsen precis innan servering.