En riktigt god och enkel småkaka som är både seg och knaprig, precis så som jag vill ha snittkakor!
Original recept från www.instagram.com
Aug. 6, 2024
100 g smör, kallt
100 g strösocker (drygt 1 dl)
40 g ljus sirap (2 msk)
20 g kakao (0,5 dl)
5 g vaniljsocker (1 tsk)
120 g vetemjöl (2 dl)
0.5 tsk bikarbonat
0.5 krm salt
35 g riven kokos (1 dl)
100 g dulce de leche, sötad kondenserad karamelliserad mjölk
1 krm salt
Flingsalt
Sätt ugnen på 175°.
Arbeta ihop alla ingredienser till kakdegen i en bunke.
Rulla ut två rullar och lägg på bakplåtspapper. Platta till lite och gör en skåra i mitten.
Rör ihop kokos, dulce de leche och salt i en skål. Fyll kakorna.
Grädda mitt i ugnen i ca 10-12 min.
Skär kakorna direkt efter gräddning, toppa med flingsalt och låt sedan svalna.