Fyllda paprikor med risoni och burrata
Original recept från grocerywealth.com av louise
Aug. 6, 2024
3 st röda paprikor
2.5 dl risonipasta
1 dl riven parmesanost
10 st körsbärstomater
15 st urkärnade oliver
1 dl hackad basilika
2 st burrata
Ingredienser till dressingen:
1 dl olivolja
2 msk balsamvinäger
1 msk citronjuice
0.5 tsk dijonsenap
1 tsk honung
1 st schalottenlök
1 st vitlöksklyfta
1 tsk torkad oregano
En nypa chiliflakes
Salt och svartpeppar efter smak
Dela paprikorna på mitten, tvätta dem och ta bort fröna. Stek dem med snittytan nedåt i en torr stekpanna på medelhög värme i 10 minuter. Lägg sedan paprikorna i folie för att vila i ytterligare 10 min
Blanda samman dressingen genom att kombinera olivolja, balsamvinäger, citronjuice, dijonsenap, honung, finhackad schalottenlök, finhackad vitlök, torkad oregano, chiliflakes, salt och svartpeppar.
Koka upp saltat vatten och koka risonin enligt anvisningarna på paketet. När risonin är klar, häll av vattnet och blanda pastan med dressingen och parmesanosten.
Dela körsbärstomaterna, hacka basilikan och blanda dem med risonin. Tillsätt oliverna och fyll paprikorna med pastablandningen. Toppa med burrata och svartpeppar innan servering.