2 st kycklingbröstfiléer
Svartpeppar
Salt
Smör
Rapsolja
8 st hela soltorkade tomater
1 st stor vitlöksklyfta
1/2 tsk chiliflakes
1 tsk timjan
1 tsk oregano
1 st grönsaksbuljongtärning
1 dl vatten
2 1/2 dl vispgrädde
Plommontomater
Gurka
Isbergssallad
Rapsolja med citronsmak
Salladskrydda
Jasminris
Parmesanost
Sätt ugnen på 175 grader.
Skär kycklingbröstfiléerna i mellanstora bitar. Stek i smör och rapsolja. Krydda med salt och svartpeppar. Lägg ner bitarna i en ugnsform.
Klipp de soltorkade tomaterna i mindre bitar. Lägg i en stekpanna.
Skala och pressa vitlöken i stekpannan.
Stek i 1 minut. Tillsätt sedan kryddorna, vispgrädden, grönsaksbuljongen och vatten. Låt småputtra i 2 minuter.
Häll såsen över kycklingen. Ställ in i ugnen i ca 20 minuter.
Koka riset enligt förpackningen.
Skär upp salladen.