Tortellini med vispad ricotta toppad med dill och basilika
Original recept från grocerywealth.com av louise
Aug. 5, 2024
250 g tortellini
1 burk (200 gram) marinerade soltorkade tomater
2 st schalottenlökar
2 st vitlöksklyftor
0.5 tsk chiliflakes
1 dl riven parmesan
250 g ricotta
2 st nävar hackad färsk basilika
1 st näve hackad färsk dill
Svartpeppar & salt
Koka tortellinin i saltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen.
Häll oljan från de soltorkade tomaterna i en gryta. Hacka schalottenlök och vitlök, stek dem i oljan i ett par minuter. Krydda med svartpeppar och chiliflakes.
Hacka de soltorkade tomaterna och tillsätt dem i grytan
Vispa ricottan i en skål med 1 dl riven parmesan. Rör ner blandningen i grytan.
När tortellinin är klar, spara 1 dl pastavatten och häll det i grytan med tomaterna och ricottan, tillsätt även pastan,
Hacka dill och basilika och rör ner innan servering.