En enkel och god pasta med egen pesto och en 30 dagars hängmörad oxfilé!☀️🥩🍝
Aug. 4, 2024
300 g tagliatelle
600 g oxfilé (150 g per person)
50 g rostade pinjenötter
2 krukor färsk basilika
3 st vitlöksklyftor
150 g parmesan
Färsk timjan
Olivolja
Salt & peppar
Gör peston genom att mixa eller mortla de rostade pinjenötterna, bladen från basilikan, och vitlöken. Vänd sedan ner riven parmesan och olivolja. Smaka av med salt och peppar
Koka pastan enligt anvisning på paketet
Stek oxfilén på hög värme, ös i smör, vitlök och timjan tills önskad innertemp på köttet. Själv föredrar jag runt 54-56 grader
I med lite pastavatten i en stekpanna på medelhög värme. Ner med pastan i pannan när den är al dente. Ner med peston och slunga runt
Servera pastan tilllsammans med den stekta oxfilén!