En chokladpavlova med körsbär! Choklad och körsbär är smakkompisar.
Original recept från www.instagram.com
Aug. 3, 2024
3 st äggvitor
1 nypa salt
2 dl strösocker
1 msk majsstärkelse
2 msk kakao
1 tsk ättika
4 - 5 dl urkärnade bigarråer/körsbär
3 dl vispgrädde
100 g mörk choklad + 50 g att riva till garneringen
Sätt ugnen på 150 grader. Vispa äggvitor och salt till ett hårt skum. Tillsätt strösockret lite i taget under tiden som äggvitorna vispas. Sikta ner majsstärkelse och kakaon och ättika. Vispa tills det går att göra toppar av marängen. Bred ut marängen till en rundel på en bakplåtsklädd plåt. Grädda i ugnen i 1 timme och låt sedan marängen stå kvar i ugnen på eftervärmen, gärna till dagen efter.
Smält 100 g mörk choklad. Vispa grädden. Blanda sedan ihop den smälta chokladen och grädden. Bred över chokladgrädden på marängbotten. Garnera med urkärnade körsbär och grovt riven choklad. För en vuxnare smak kan 1 msk körsbärlikör blandas med bären innan garnering.