Torikatsu – krispig panerad kyckling som alla kommer älska. Enkel, smakrik och en riktig familjefavorit. Ett måste på middagsbordet! Receptet hittar ni här: https://www.mealview.se/recipe/4
Aug. 1, 2024
Kycklingfilé 600 gram
Ris 4 portioner
Salt 1 msk
Rapsolja 1 dl
Mjöl 1.5 dl
Ägg 2 st
Pankoströbröd 3 dl
Spetskål 0.5 st
Majonnäs 1 dl
Soja 2 msk
Rostade sesamfrön 4 msk
Risvinäger 2 tsk
Strösocker 1 tsk
Ketchup 1 dl
Soja 2 msk
Honung 1 msk
Worcestershiresås 2.5 tsk
Risvinäger 1 tsk
1. Koka ris Börja med att koka ris enligt förpackning
2. Katsusås Rör ihop alla ingredienser till katsusåsen Smaka av och ställ åt sidan.
3. Kålsallad Hacka spetskål tunt Blanda ihop övriga ingredienser i kålsalladen till en dressing Ringla dressingen över den hackade kålen och blanda
4. Förbered kycklingfile Knäck ägg i ett fat och vispa upp Häll mjöl och pankoströbröd på varsitt fat. Banka försiktigt ut varje kycklingfilé tills den är ca 1 cm tunn Salta kycklingfiléerna och vänd i mjölet, därefter i ägget och till sist i pankoströbrödet.
5. Stek kyckling Hetta upp rapsolja i en stekpanna Stek kycklingen på bägge sidor tills den är frasig och har fått en fin gyllene färg.
6. Avsluta Skär kycklingen i skivor Servera med katsusås, kålsallad och ris. Strö på extra sesamfrön över kyckling och ris.