Har du en Muurikka. Följ det här receptet och jag lovar att du inte bli besviken!⭐️
July 31, 2024
500 g kycklinglårfilé
200 g chorizo
2 st gula lökar
4 st vitlöksklyftor
2 st paprikor
1 - 2 st röda chilifrukter
4 dl avaorioris
1 g saffran
2 st hönsbuljongtärningar
2 burkar krossade tomater
2 dl vitt vin
2 st citroner
8 st havskräftor
Hackad persilja
Paprikapulver
Olivolja
Salt & peppar
Skala och hacka löken, paprikorna och chilin. Koka upp buljongtärningarna i en kastrull enligt anvisning på paketet.
Börja med att skära ner kycklingen och chorizon i mindre bitar. Fräs sedan kycklingen i olivolja tills den fått färg. Häll sedan ner chorizon och låt den få färg också. Plocka sedan upp kyckling och chorizo och lägg åt sidan.
Gå i med mer olivolja och stek sedan grönsakerna på medelhög värme tills de mjuknat. I med krossade tomater och låt koka ihop. Tillsätt här saffran och paprikapulver. Gå i med riset och häll sedan på vinet.
När vinet reducerat är det dags att börja hälla på buljong, lite i taget. Efter cirka 18 minuter bör riset vara al dente. Innan riset är klart, ner med kycklingen, chorizo och havskräftor. Smaka av med salt och peppar.
Avsluta med att toppa paellan med den hackade persiljan och några citronklyftor.