Blåbärssäsongen är här! Här har ni ett väldigt enkelt samt snabblagat recept på en blåbärspaj med vitchoklad. 😋
July 30, 2024
150 g smör, rumsvarmt
4 dl havregryn
1 dl socker
2 msk ljus eller mörk sirap
100 - 150 g vitchoklad
1 l blåbär
1 msk potatismjöl
1 msk socker
Blanda smör, havregryn, socker och sirap till en jämn smet.
Rör sedan ihop blåbär, potatismjöl och socker.
Smörj en form med smör. Min form är 24 cm i diameter.
Lägg hälften av smeten och hälften av blåbären i botten av formen. Smula över resten av smeten.
Lägg även lite av bären ovanpå pajen.
Grädda i ugnen i 25-30 minuter på 200 grader.
Bryt vitchokladen i bitar och lägg dem direkt på pajen så att de smälter.