Är du sugen på goda och billiga bageri frallor så är det här rätt frallor för dig!
Sept. 24, 2022
25 g jäst
5 dl vatten
1 dl mjölk
2 tsk salt
1.5 msk honung
5 dl rågmjöl/rågsikt
8 dl vetemjöl (gärna ramlösa kvarn)
1. Smula jästen i en bunke.
2. Blanda vatten och mjölk. Häll över lite över jästen.
3. Rör om tills jästen har löst sig.
4. Tillsätt resten av mjölblandningen, honung och salt.
5.Rör ner råg mjölet och det mesta av vetemjölet.
6.Arbeta snabbt ihop den lösa degen.
7. Lägg över en bakduk och låt jäsa i ca 1 till 1,5 timma.
8 Tipps ut den lösa degen på ett mjölat bakbord och dra försiktigt ut degen till en stor rektangel.
9.strö ytterligare lite vetemjöl över degen.
10.skär degen i 5-6 cm breda remsor och dela remsorna i 2-3 delar.
11.vik frall delarna som ett kuvert (viker in alla hörn).
Lägg frallorna på en plåt och låg dem gäsa ytterligare 20 minuter.
Grädda frallor na i intervaller. 1.grädda i ungnen på 235 grader över och under värme i 5 min och häll stundvis i vatten för att få mer färg. 2.byt till varmluft 250 grader och häll inte i vatten.
14. Servera !