På mitt sommarcafé finns alltid någon matigare macka med detta bröd som bas. Filmjölkslimpa är ju så gott och dessutom hyfsat enkelt att svänga ihop så det passar perfekt! 🌟
Original recept från www.instagram.com
July 29, 2024
240 g rågmjöl, finmalet (4 dl)
240 g grahamsmjöl (4 dl)
120 g vetemjöl (2 dl)
80 g havregryn (1 dl)
1 dl linfrön
1 dl solrosfrön
2 tsk salt
4 tsk bikarbonat
1 l filmjölk
160 g mörk sirap (drygt 1 dl)
Sätt ugnen på 180° varmluft.
Rör ihop alla torra ingredienser i en bunke. Rör sedan ner filmjölk och sirap.
Bred ut smeten i två bildformar som rymmer ca 1,5 liter, täckta med bakplåtspapper. Strö över lite havregryn eller solrosfrön. Grädda mitt i ugnen i ca 40-50 min. Känn med en sticka så att brödet är genombakat. Låt svalna.