600 g vegofärs från anamma
3 st salladslökar
3 st vitlöksklyftor
1 msk färsk ingefära
3 msk mörkt muskovadosocker
3 msk fisksås
2 tsk sesamolja
1 msk japansk soja
1 tsk chiliflakes
1 st lime, skal & saft
2 tsk torkad koriander
1 tsk svartpeppar
2 st rödlökar
1 dl ättika
2 dl strösocker
3 dl vatten
1 st liten gurka
1/2 tsk salt
1 1/2 msk strösocker
1 msk fryst gräslök
2 msk risvinäger
1 tsk chiliflakes
1 tsk sesamolja
1 msk rostade sesamfrön
Jasminris
Crunchitasallad
Créme fraîche
Sirachamajonnäs
Jordnötter
Japansk soja
Picklad rödlök: Skala och strimla löken. Lägg löken i en burk. Koka upp ättika, strösocker och vatten. Häll över vätskan över löken, blanda om och sätt på locket. Låt stå till servering.
Koreansk gurksallad: Skölj och halva sedan gurka med en osthyvel. Tillsätt alla ingredienser, rör om och låt sedan stå till servering.
Ris: Koka riset enligt förpackningen.
Sojafärsen: Skala och finriv vitlöken och ingefäran. Skölj och strimla salladslöken. Finriv limeskalet och pressa saften i ett glas. Tillsätt resten av ingredienserna i glaset och rör om. Börja med att steka sojafärsen hårt så att den får yta. Tillsätt sedan vitlöken och ingefäran. Tillsätt sedan marinaden i glaset. Värm tills vätskan kokat in.