Jag snubblade över ett riktigt gott pastarecept @tasteline igår, att marinera/tillaga kycklingfilé i en blandning av smör och sriracha och sedan röra ihop med lite ädelost var jag på tok för nyfiken på att inte testa. Som vanligt så var jag ju tvungen att göra den lite på mitt sätt. Som tex att ha i mer av srirachasmöret i såsen och toppa med valnötter. Rekommenderar receptet VARMT!
Original recept från www.instagram.com
July 23, 2024
500 g penne rigatetwx @barilla
100 g smör
1 dl srirachasås @sriracha_se
700 st kycklingbröstfiléer eller minutfiléer
5 msk barilla pesto rosso
140 g ädelost, @kvibilleost gräddädel tex för mild ädelostsmak (som jag tog) eller en med mer ”riv” om man önskar det 😉
65 g bladspenat
1 dl valnötter
Smält smöret. Blanda ihop smör och sriracha sås i en bunke och lägg i kycklingbröstfiléerna.
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg kycklingbröstfiléerna i en ugnssäker form med såsen och ställ mitt i ugnen i ca 30-45 minuter (kör du minutfileer som jag räcker 30-35) Kycklingen ska upp i 72 grader.
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Låt rinna av och häll tillbaka i kastrullen.
Skiva/strimla kycklingen
Smula ner osten i pastan, ett par matskedar av srirachasmöret från formen, peston, kycklingen och spenaten.
Toppa med ett gäng valnötter, gärna lite smulade.