Taco-tuesday har jag aldrig förstått. Varför äta tacos en tisdag? Det ska man ju äta på fredagar, det vet väl alla?!😜 Men tacopaj, det måste väl ändå vara helt okej att äta en vanlig tisdag 🌮
Original recept från www.instagram.com
July 26, 2024
1 st rulle fullkornspajdeg
500 g nötfärs
1 st gul lök
1 st påse tacokryddor
1 dl vatten
2 dl lätt crème fraiche
1 dl tacosås (du väljer styrka)
150 g riven ost
2 st skivade tomater
Inlagda jalapeños
Taco chips
Grönsallad
Sätt ugnen på 200 grader. Rulla ut degen och klä en smord form med den. Nagga och ställ in i ugnen i 10 min.
Hacka löken fint och stek i lite olja eller smör. Ha i köttfärsen och bryn tills den fått färg. Häll kryddpåsen över tillsammans med 1 dl vatten. Låt kryddorna puttra in i färsen och fördela sedan på den förgräddade pajen.
Blanda crème fraiche, tacosås och ost i en bunke. Bred över färsen. Skiva tomaterna fin och placera på toppen av pajen tillsammans med jalapeño. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 min. Servera med sallad och nachochips. NJUT!!!