Alltså glädjen och lyckan att få gå in i en liten livsmedelsbutik i Italien och beställa pancetta, parmesan och pecorino över en liten disk för att sen gå hem och tillaga sin egen pasta carbonara i ett kök i en lägenhet i Italien! Så jäkla härligt på alla sätt och vis! Behöver jag skriva att det var den bästa carbonaran jag någonsin gjort eller ätit?! Sjukt gott! Jag valde pasta Bucatini, en tjockare och ihålig spaghetti som suger åt sig smakerna väldigt bra (finns även i Sverige). Spara och laga du också!
Original recept från www.instagram.com
July 23, 2024
400 g bucatini
200 g pancetta
4 st äggulor
50 g finriven parmesan
50 g finriven pecorino
Olivolja
Peppar
Salt
Sätt spaghetti på kokning enligt anvisning.
Stek pancettan tan olja då den är så fet tills den blivit krispiga.
Ta ut bitarna från pannan men spara kvar en del av fettet.
Vispa samman äggulorna, osten och rikligt med peppar.
Häll av vattnet från spaghettin i ett kärl, när det är någon minut kvar på koktiden.
Ta tre dl av spagettivattnet och häll i stekpannan.
Koka upp vattnet och lägg i all spaghetti.
Låt vattnet koka in i spaghettin tills nästan allt vatten är borta.
Häll i ägg- och ostblandningen och rör om tills det blivit riktigt krämigt.
Häll eventuellt i mer av pastavattnet.
Addera köttet och smaka av med salt och peppar.
NJUT!