Den här magiska salladen med jordgubbar, fetaost och avokado måste du bara testa. Fräsch men även matig, blir lätte fler gånger i sommar.
Original recept från www.instagram.com
July 23, 2024
4 portioner bulgur
1 st förp jordgubbar (à 400 g)
1 msk rödvinsvinäger eller rosévinäger (min favorit!)
0.5 dl olivolja
150 g fetaost eller salladsost
1 dl frön/nötter- tex hel skalad sötmandel, solrosfrön, pinjenötter
1 st par isbergssalladsblad
2 st avokados
1 kruka basilika
Koka grynen enligt anvisningen på förpackningen tillsammans med buljongtärningen.
Skölj, snoppa och dela jordgubbarna i halvor.
Mixa 2 dl av jordgubbarna (för 4 port) med vinäger och olivolja till en dressing.
Smula fetaosten.
Rosta mandeln i en torr stekpanna.
Ansa & skölj salladen och skär bladen i lite mellanstora bitar.
Dela, ta ur kärnan och gröp ur avokadorna. Skär dem i grova tärningar.
Lägg salladsblad, gryn, avokado, fetaost och jordgubbar på ett fat. Ringla över dressing och toppa med basilika och mandel.